II. SLOVENSKÁ DORASTENECKÁ LIGA
ročník 2009, oblasť ZÁPAD, 3. kolo
GALANTA, 7. marca 2009

Dňa 7. marca 2009 sa za účasti 96 boxerov (16 - mladší žiaci, 17 - starší žiaci, 29 - mladší dorast, 22 - starší dorast, 12 - seniori) z 15 oddielov (BC Slovakia Bratislava, BC Linka Box-SK Dunajská Lužná, BC Galanta, KO Box Galanta, BC Dunaj Rom Komárno, ŠKB Spartak Komárno, Box Team Lučenec, BC RTJ Malacky, BC Považan Nové Mesto nad Váhom, Box-Thajbox Club Nové Zámky, BC Ružinov 821, OBK Tomášikovo, Box Klub BC Trnava, BC Žitný ostrov Zlaté Klasy, oddiel z Maďarska) uskutočnilo v galantskom Dome športu 3. kolo II. Slovenskej dorasteneckej ligy 2009, oblasť Západ. Boxovalo sa rekordných 44 zápasov. Na prvom mieste skončil oddiel BC Galanta so 121 bodmi, pred OBK Tomášikovo, ktoré získalo 49 bodov a BC Trnava s 38 bodmi. Po troch turnajoch je na čele tejto súťaže BC Galanta s 241 bodmi, pred OBK Tomášikovo so 158 bodmi a KO Box Galanta, ktorý získal 119 bodov. Zápasy mali slušnú športovú úroveň.

Nad vážením a regulárnosťou výsledkov dohliadal hlavný rozhodca Karol OREL s Trenčianskych Stankoviec, ktorý okrem tejto funkcie vykonával aj funkciu bodového rozhodcu. Na bodoch a v ringu sa striedali rozhodcovia: Vladimír SKALICKÝ (I. trieda, Trenčín), Jozef ŠEFRANKO (II. trieda, Bratislava) a len na bodoch Vladimír BELKA (I. trieda, Nitra). Činnosť Športovo-technickej komisie zabezpečoval jej predseda Mgr. Milan MARKO (Bratislava). Zdravotnícke zabezpečenie mal na starosti MUDr. Igor KÁNTOR (Galanta).

Tretím kolom, pokračovala v Galante II. Slovenská dorastenecká liga v skupine Západ. V tejto lokalite by si už vari zaslúžila aj prídomok masová, veď takmer stovka boxerov, jej takýto punc aj dáva.

V galantskom Dome športu padol dubnický rekord z 2. kola, keď hlavný rozhodca Karol Orel a predseda ŠTK Mgr. Milan Marko  s Ivanom Zelenákom, zaprezentovali spolu o 8 boxerov viac, než tomu bolo pred mesiacom v dubnickej športovej hale. Dovedna ich bolo 96 zo 14 oddielov SABA a maďarského BC Halász Teleku.

Naši južní susedia, pod vedením trénerskej trojice Binger-Csipkés-Ambrus a na čele s decembrovým bronzovým medailistom z majstrovstiev Maďarska mužov Renátom Pipóm, neprišli do Galanty prehrávať a predstavovali sympatický úderný kolektív, ktorý v konečnom účtovaní oddielov, obsadil štvrtú priečku 3. kola. Sympatické oživenie súťaže!

V sedem hodinovom maratóne, bolo vidno celý rad úplných nováčikov, ktorých tu predstavilo viacero oddielov, ale na svoje si prišli napr. aj muži, ktorí ako sa zdá, si konečne našli cestu aj do tejto súťaže, keď sa ich prezentovalo spolu 12.

Okrem nováčikov a spomínaných mužov, sa v ringu DŠ prezentovalo aj niekoľko vyspelých boxerov, ktorí tým najskalnejším fanúšikom pripravili pekný športový zážitok.
Medzi súboje, ktoré nadchli, by som zaradil v prvom rade duel Rudolfa BBENKOVSKÉHO (BC Linka Box-SK Dunajskaá Lužná) s Angelom RIZOVOM (BC Dunaj Rom Komárno) a stretnutia Viliam TANKÓ (OBK Tomášikovo) vs Jozef HERÁK (BC Galanta), Krisztián LAKATOŠ äBC Galanta) vs CSUTAK Dániel (HUN), Richard SIPOS (OBK Tomášikovo) vs Tomáš ZŐLD (Box Team Lučenec), Jozef KROŠLÁK (Box Klub BC Trnava) vs René LAKATOŠ (BC Galanta) a vari najlepší súboj večera Ladislav CZÁNIK (OBK Tomášikovo) vs PIPÓ Renáto (HUN). Najväčšie prekvapenie pripravil znalcom Július DŐME, ktorý v súboji oddielových kolegov, vybodoval dvojnásobného majstra SR z vla
ňajška Tomáša ŠIMEKA.

Z jednotlivcov vynikli a reprezentačných trénerov na seba upozornili, okrem už uvedených, aj Ľudovít KLEIN (Box-Thajbox-Club Nové Zámky), Mikuláš FERDINAND (OBK Tomášikovo), dvojica Denis BENČIČ - Jaro POLLÁK z BC Slovakia Bratislava, Tomáš PSOTKA (BC Galanta), Dávid ORBÁN, Lukáš LANCZ a Lukáš FORRÓ z KO BOX Galanta, Patrik POLÁK (BC Galanta), David KLÍMA (RTJ Malacky) a Alexej BARCZI BC Galanta).

Rozhodcovia rozhodovali korektne a nato, že rozhodovali až štyria, z toho v ringu len dvaja, to bol takmer heroický výkon, veď odrozhodovať 44 dvojíc počas siedmich hodín, s jedinou prestávkou, nemožno ani inak nazvať. A tak Karol Orel, Vlado Skalický, Jožo Šefránko a Vlado Belka, drobnosti sa tolerujú, klobúk dole.
Regionálny box na Slovensku, urobil ďalší krok vpred. Fandime si spolu, aby mu to vydržalo!
Súboj mladších dorastencov do 75 kg Nikolasa RIZOVA z BC Dunaj Rom Komárno (vpravo) a Lukáša LANCZA
z KO Box Galanta

Súboj seniorov do 57 kg medzi Felixom HORVÁTHOM z BC Galanta (modrý) a Petrom VESELÝM z BC Považan Nové Mesto nad Váhom

VÝSLEDKY ZÁPASOV
7. marca 2009

PORADIE ODDIELOV
na 3. kole
Tréner Box-Thajbox-Club Nové Zámky Barnabáš KOVÁČ cez prestávku so svojim zverencom Ľudovítom KLEINOM

PORADIE ODDIELOV
po 3. kole
Rozhodca Jozef ŠEFRANKO dvíha ruku na znak víťazstva Krisztiánovi LAKATOŠOVI z BC Galanta po víťazstve vo váhe do 63 kg nad CSUTÁK Dánielom z Maďarska
Do 70 kg zvíťazil Dávid ORBÁN z KO Box Galanta nad
AMBRUS Zoltánom z Maďarska
FOTO:
Mgr. Milan MARKO
TEXT:
Ivan ZELENÁK
Pablo Software Solutions