II. SLOVENSKÁ DORASTENECKÁ LIGA
ročník 2009, 5. kolo
KOMÁRNO, 16. mája 2009

Dňa 16. mája 2009 sa za účasti 65 boxerov (2 - predzápas, 11 - mladší žiaci, 17 - starší žiaci, 18 - mladší dorast, 9 - starší dorast, 8 - seniori) zo 14 oddielov (BC Slovakia Bratislava, BC Linka Box-SK Dunajská Lužná, BC Galanta, BC Dunaj Rom Komárno, ŠKB Spartak Komárno, BC RTJ Malacky, Box-Thajbox-Club Nové Zámky, OBK Tomášikovo, BC Žitný ostov Zlaté Klasy, BC KN Zlatná na Ostrove, Box Sport Žilina, Kiskunhalas (HUN), Tata (HUN), BC Děčín (CZE)) uskutočnilo v tréningových priestoroch Športovej haly v Komárne 5. kolo, II. Slovenskej dorasteneckej ligy - oblasť Západ. Najlepšie si na tomto kole počínali boxeri BC Galanta, ktorí vyhrali so 51 bodmi, pred Kiskunhalas (HUN), ktorý získal 37 bodov a ŠKB Spartak Komárno s 34 bodmi, podobne ako OBK Tomášikovo. Po piatom kole je na čele BC Galanta so ziskom 389 bodov, pred OBK Tomášikovo s 236 bodmi a KO BC Galanta, ktoré získalo 157 bodov. Deviati účastnici turnaja nemali súperov. Podujatie malo slušnú športovú a spoločenskú úroveň.

Nad v
ážením a regulárnosťou výsledkov dohliadal hlavný rozhodca Peter JACHMAN zo Zlatnej na Ostrove, ktorý okrem tejto funkcie vykonával aj funkciu bodového rozhodcu. Na bodoch a v ringu sa ďalej striedali rozhodcovia: Norbert HORŇÁK (II. trieda, Veľký Ostrov), Todor SOMOV (II. trieda, Bratislava) a len na bodoch Imrich ANTALÍK (I. trieda, Nové Zámky). Činnosť Športovo-technickej komisie zabezpečoval Ondrej TADANAI (Komárno). Zdravotnícke zabezpečenie mali na starosti MUDr. František TÓTH, MUDr. a MUDr. Pavol MUCHA (obaja Komárno).

Počas turnaja bolo vybojovaných 28 stretnutí, z ktorých 21 skončilo na body  (6 zápasov 2 : 1 - po vyrovnaných stretnutiach), 3 skončili výsledkom vzdaním a 2 zápasy verdiktom RSC.

Turnaj bol na začiatku  negatívne poznačený tým, že chýbali zástupcovia  riadiaco-organizačných štruktúr  súťaže SABA, ako ŠTK a TMK, ktorí sa ospravedlnili. Tým všetka  činnosť zostala na hlavnom rozhodcovi, respektíve na domácich usporiadateľoch. Naviac malá disciplína a nepochopenie niektorých trénerov vnášali najmä pri  stanovovaní programu - „párovania“ dvojíc nevhodnú - nervóznu - atmosféru. Táto skutočnosť bola potom aj príčinou toho, že len samotné takzvané žrebovanie trvalo vyše hodiny. Celý program bol  tým posunutý o 1 hodinu čo vyvolávalo ďalšiu nevôľu účastníkov.

Samotná športová úrove
ň turnaja zodpovedala regionálnemu nadštandardu, najma vďaka  oživeniu  súťaže o zahraničných boxerov. Zo Slovenských borcov podali veľmi dobré výkony borci zo Žiliny - Vlado PAKANÍK, Jakub ORAVEC a Erik MICHÁLEK, keď všetci traja vyšli víťazne z duelov so zahraničnými  boxermi.

Najväčším počtom boxerov sa na turnaji - už tradične prezentovali kluby Galanty a Tomašikova, medzi ktorými je niekoľko talentov a svojimi výkonmi  sú prísľubom do budúcnosti. Veľkým talentom je aj Mário CSONKA zo Zlatnej na Ostrove. Vyrovnaný, hodnotný duel - najlepší zápas večera vybojoval Gábor BALOGH (ŠKB Spartak Komárno) s Tiborom PŐCZOM (BC Žitný ostrov Zlaté Klasy).
Rozhodca Norbert HORŇÁK a mladší žiaci do 32 kg Marek KRÁLOVIČ z BC Slovakia Bratislava (vľavo)
a Kristián FARKAŠ z BC Galanta
Oddiely BC Galanta (5) a domáceho ŠKB Spartak Komárno (4) získali  najviac víťazstiev  na  turnaji.

Po stránke organizačnej napriek nervóznemu začiatku turnaj prebehol podľa očakávania. Usporiadateľ zabezpečil na dostatočnej úrovni všetky potrebné náležitosti a pre víťazov  každej dvojice zlatú medailu a diplom. Veľmi vhodne prispela účasť a aj konkrétna pomoc pri zabezpečovaní priebehu  turnaja viceprezidentom SABA Jurajom STERNOM a predsedom DR SABA Ing. Zoltánom HORVÁTHOM.
V mene  usporiadateľa ďakujeme všetkým  prítomným za  účasť.

VÝSLEDKY ZÁPASOV
16. mája 2009
Rozhodca Todor SOMOV dvíha ruku na znak víťazstva Vladimírovi PAKANÍKOVI z BS Žilina v súboji mladších dorastencov do 70 kg po víťazstve nad KERTÁSZ Ádam Tamásom z Maďarska
Tréner ŠKB Spartak Komárno Juraj GYŐRFI so svojim zverencom, seniorom do 91 kg Mariánom DOLEŽALOM pred začatím stretnutia s Patrikom TANKÓM z BC Žitný ostrov Zlaté Klasy

PORADIE ODDIELOV
na 5. kole v KOMÁRNE

PORADIE ODDIELOV
po 5. kole v KOMÁRNE
FOTO:
Roderik GYŐRFI
TEXT:
Ondrej TADANAI
Pablo Software Solutions